10 Replies Latest reply: Aug 23, 2012 5:15 AM by Christopher Thorjussen RSS

How do I link a server-group to a virtualhost

Christopher Thorjussen Newbie

My environment:

JBoss AS71 - seperate domain master and two domain slaves.

Apache Frontend with mod_cluster

I can't use multicast (and mod_advertise), so I have ProxyList defined in profile on master. I also have two nics on the server at this time since there is a freeze on firewall changes during the summer, but that shouldn't have much to say.

IP addresses are imaginary... ;-)

JBoss AS71 Master-Slave-Apache v2.png

I intend to have three named vhosts on the apache frontend.

 

frontend.prod.local (i will make this only available for our company)

- Configured with <Location /cluster-manager> + SetHandler mod_cluster-manager for management/stats/info

 

extranet.domain.com (available from the internet)

- serve the applications that are deployed to server-group 'extranet'

 

intranet.domain.com (i will make this only available for our company. Maybe I'll fqdn to intranet.prod.local, anyway not important)..

- serve the applications that are deployed to server-group 'intranet'

 

My /cluster-manager displayes both nodes twice, one for each server-group at the moment, but only extranet is working with my deployed apps, a test app deployed to each server-group with different web contect: /cluster-test-extranet  and /cluster-test-intranet. trying 'intranet' gives me HTTP 503 and error

"ERROR [org.jboss.modcluster.mcmp.impl.DefaultMCMPHandler] (ContainerBackgroundProcessor[StandardEngine[jboss.web]]) Error [MEM: MEM: Can't read node: {4}] sending command STATUS to proxy slave01.prod.local/10.0.0.101:10001, configuration will be reset"

 

I have added instance-id to the web subsystem:

<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:web:1.1" default-virtual-server="default-host" instance-id="${jboss.node.name}" native="true">

 

My first question:

How do I link each server-group to a VirtualHost? I see from my cluster-manager page both servergroups uses balancer "mycluster" and aliases for all nodes/groups are 'default-host' and 'localhost'. Do these settings have anything to do with this (and how do I fix/change this)?

 

Edit/new question:

Is the balancer named in the profile the same ManagerBalancerName? If it is, then it looks like I have to have a seperate profile for what I want to accomplish..??