3 Replies Latest reply: Apr 26, 2012 7:08 AM by Gary Brown RSS

    Problems when deploying RiftSaw to JBoss 5.1.0 GA

    mdh Newbie

      Hi all


      My configuration is:


      JBoss AS 5.1.0 GA

      WebServices CXF 3.4.0.GA

      JBoss ESB 4.11


      When trying to deploy RiftSaw 2.3.0 Final to this configuration via


      ant deploy -Ddatabase=hsql -Dorg.jboss.as.config=all


      the ant task ends successful; however, I get lots of errors in my JBoss server server.log. It starts with


      2012-04-25 14:25:55,065 INFO  [org.jboss.soa.bpel.runtime.db.H2Database] (HDScanner) jdbc:h2:file:/C:/Win32App/jboss-5.1.0.GA/server/all/data/h2/BPELDB;MVCC=true;LOCK_MODE=3;LOG=1;DB_CLOSE_ON_EXIT=FALSE

      2012-04-25 14:25:55,158 INFO  [org.jboss.resource.connectionmanager.ConnectionFactoryBindingService] (HDScanner) Bound ConnectionManager 'jboss.jca:service=DataSourceBinding,name=BPELDB' to JNDI name 'java:BPELDB'

      2012-04-25 14:25:55,158 INFO  [org.jboss.soa.bpel.runtime.db.DatabaseInitializer] (HDScanner) java:/BPELDB datasource is already initialized

      2012-04-25 14:25:55,658 INFO  [org.jboss.web.tomcat.service.deployers.TomcatDeployment] (HDScanner) deploy, ctxPath=/gwt-console-server

      2012-04-25 14:25:55,689 WARNING [javax.enterprise.resource.webcontainer.jsf.config] (HDScanner) Unable to process deployment descriptor for context '/gwt-console-server'

      2012-04-25 14:25:55,799 INFO  [org.jboss.web.tomcat.service.deployers.TomcatDeployment] (HDScanner) deploy, ctxPath=/gwt-console

      2012-04-25 14:25:55,924 WARN  [org.jboss.system.server.profileservice.hotdeploy.HDScanner] (HDScanner) Failed to process changes

      org.jboss.deployers.client.spi.IncompleteDeploymentException: Summary of incomplete deployments (SEE PREVIOUS ERRORS FOR DETAILS):




        Deployment "jboss.esb.vfsfile:/C:/Win32App/jboss-5.1.0.GA/server/all/deploy/riftsaw-esb.esb/" is missing the following dependencies:

          Dependency "<UNKNOWN jboss.esb.vfsfile:/C:/Win32App/jboss-5.1.0.GA/server/all/deploy/riftsaw-esb.esb/>" (should be in state "PreInstall", but is actually in state "** UNRESOLVED Demands 'jboss.bpel:service=BPELEngine' **")




        Deployment "<UNKNOWN jboss.esb.vfsfile:/C:/Win32App/jboss-5.1.0.GA/server/all/deploy/riftsaw-esb.esb/>" is in error due to the following reason(s): ** UNRESOLVED Demands 'jboss.bpel:service=BPELEngine' **



                at org.jboss.deployers.plugins.deployers.DeployersImpl.checkComplete(DeployersImpl.java:993)

                at org.jboss.deployers.plugins.deployers.DeployersImpl.checkComplete(DeployersImpl.java:939)


      (see full server.log attached).


      Do you have an idea what causes this error and how I can fix it?




        • 1. Re: Problems when deploying RiftSaw to JBoss 5.1.0 GA
          Gary Brown Master

          Hi Daniel


          Could you clear out your current logs and restart the server and attach the full logs.


          Just to confirm, is this a clean environment you have setup? Is there any particular reason that you have installed jbossws-cxf separately, rather than as part of the riftsaw installation (e.g. using the -Dws.stack=cxf and -Dws.version=3.4.0.GA flags)?




          • 2. Re: Problems when deploying RiftSaw to JBoss 5.1.0 GA
            mdh Newbie

            Hi Gary



            I am a bit confused, after restarting my server this morning I was able to log in to bpel-console, so I guess RiftSaw is running (at least some parts of it) due to the exceptions in the log.



            Find attached a complete server.log.



            I started JBoss (until line 1315) and was able to log in to bpel-console. After that, I undeployed RiftSaw (until line 1332) and deployed it again, using the same command (until line 2934). You see, I get lots of errors again, so I assume the deployment failed. However, after I restarted JBoss (server stop in line 2935 and start in line 3128 until the end) I was able to log in to bpel-console again.



            I installed jbossws-cfx separately since the deployment via RiftSaw gave me a timeout, I guess because I am behind a firewall. Do you think this causes the errors? Should be the same, shouldn't it?



            Thanks and regards


            • 3. Re: Problems when deploying RiftSaw to JBoss 5.1.0 GA
              Gary Brown Master

              Hi Daniel


              I think there is an issue with the order things are deployed regarding juddi. So it might be best to start from a clean installation, install the esb and then install riftsaw (with jbossws-cxf options), and then see if you have the same problems.